Det Amerikanske Røde Kors er en humanitær organisation, der yder nødhjælp, katastrofehjælp og undervisning i katastrofeberedskab i USA. De hjælper også militærpersoner og deres familier. Organisationen blev grundlagt den 21. maj 1881 af Clara Barton. På det tidspunkt var der ingen andre organisationer af sin art, og den blev oprettet for at yde hjælp til dem, der led under krig.

Det Amerikanske Røde Kors yder nødhjælp i form af mad, husly og tøj til ofre for katastrofer. De leverer også blod og blodprodukter til hospitaler og andre sundhedsfaciliteter. Desuden tilbyder de sundheds- og sikkerhedskurser som f.eks. førstehjælp og HLR-uddannelse. Røde Kors hjælper også militærpersoner og deres familier med økonomisk støtte, kommunikationstjenester og hjælp til nødrejser.

Organisationen er i høj grad afhængig af donationer fra offentligheden for at kunne udføre sin mission. De modtager donationer af penge, varer og tjenesteydelser. De afholder også indsamlinger og modtager tilskud fra virksomheder, fonde og statslige organer.

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *