Er du på udkig efter at importere en bil til Danmark? Uanset om du er privatperson, virksomhed eller forhandler, kan processen med at importere et køretøj til Danmark være skræmmende. Med de rette ressourcer og viden behøver det dog ikke at være det. Dette blogindlæg vil fungere som din ultimative guide til import af biler til Danmark. 

Importkrav 

Den danske regering har et par krav til alle, der ønsker at importere en bil til landet. For det første skal du søge om en importlicens hos den danske toldmyndighed. Du skal også kunne dokumentere, at du har registreret din bil i et andet land og haft den der i mindst seks måneder før dens ankomst til Danmark. Desuden skal alle biler, der importeres fra lande uden for EU, opfylde de tekniske krav, der er fastsat i Europa-Kommissionens direktiv nr. 70/156/EØF (EF-typegodkendelsen). Desuden skal alle biler, der importeres fra lande uden for EU, også bestå emissionstest (som varierer afhængigt af bilens mærke og model). 

 

Afgifter og gebyrer 

Når du importerer en bil til Danmark, er der flere skatter og afgifter, der skal betales, før dit køretøj får lov til at komme ind i landet. Disse omfatter importafgifter (som varierer afhængigt af bilens mærke og model), told (afhængigt af, hvor din bil importeres fra), moms (for køretøjer importeret fra lande uden for EU), registreringsafgifter og forsikringsafgifter. Hvis du har planer om at beholde dit køretøj i Danmark i mere end et år efter ankomsten, skal du desuden betale årlig vægtafgift.  

    

Papirarbejde og dokumentation  

 For at få succes med at importere en bil til Danmark skal du have alle de nødvendige papirer og dokumentation klar på forhånd. Dette omfatter bevis for ejerskab (registreringsdokumenter), konnossementer eller CMR-dokumenter til transportformål, fakturaer til betalingsformål, eventuelle transitdokumenter, eventuelle inspektionscertifikater (f.eks. til emissionsprøver) og endelig forsikringsbeviser for både personlig brug og ansvarsdækning over for tredjepart i tilfælde af ulykke eller skade. Det er vigtigt, at disse dokumenter er ordentligt forberedt på forhånd, da de vil blive krævet af det danske toldvæsen ved dit køretøjs ankomst for at sikre en smidig behandling og levering af varerne.  

Læs mere på Holgersen bilsyn.

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *