Mekanikken er den gren af fysikken, der beskæftiger sig med objekters bevægelse og de kræfter, der virker på dem. Det er en af de ældste og mest fundamentale grene af fysikken, der går tilbage til mindst det 5. århundrede f.Kr. Mekanikken beskæftiger sig med analyse af kinematik og dynamik af partikler og partikelsystemer. Den beskæftiger sig især med kræfternes indvirkning på bevægelsen.

De grundlæggende principper i mekanikken er Newtons bevægelseslove. Disse love beskriver virkningerne af kræfter på partikler og systemer af partikler. De kan bruges til at forudsige en partikels eller et systems bevægelse under et hvilket som helst sæt af betingelser.

En af de vigtigste anvendelser af mekanikken er inden for ingeniørvidenskab. Ingeniørmekanik er studiet af, hvordan kræfter påvirker den strukturelle integritet af objekter som f.eks. broer og bygninger. Det bruges til at designe sikre og robuste konstruktioner, der ikke kollapser under normale belastninger. Derfor er det meget vigtigt for hele verden.

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *